TUDNIVALÓK A MASSZÁZSFAJTÁKRÓL

GYÓGY

masszázs

A gyógymasszázst általában orvos utasítására végzik gyógyító jelleggel, hatása a rendszerességében rejlik.

Gyogymasszazs.jpg

A gyógymasszázs mindenki számára igénybe vehető kezelés. Egészséges emberek számára is, hiszen a gyógymasszázs az általános jó közérzetet is biztosítja, illetve teljesítményünket, koncentrálóképességünket is növeli.

Élénkíti a vérkeringést és elősegíti a sejtek anyagcseréjét. Erősíti az immunrendszert, enyhíti az izomfájdalmakat, lazítja az izmokatés erősíti az izomzatot. Növeli a teljesítő- és koncentrálóképességet, fájdalomcsillapító. A gyógymasszázs nemcsak a test fizikai szinten történő javulását idézheti elő, hanem jótékonyan hat az idegességből eredő fejfájásra, illetve nyugtató hatással is bír. 

Ajánlott a nyak-, váll- és hátfájdalmakra, kar- vagy alsó végtagi fájdalmakra, visszatérő fejfájásokra, tartási zavarokra, gerincsérvre, ülő munka, stb.

SPORT

masszázs

A sportmasszázs egy egyre népszerűbbé vált masszázsfajta. Számos előnye miatt nem csak a hivatalos és amatőr sportolóknak, hanem a nem sportolnak is ajánlott.

Sportmasszazs.jpg

A sportmasszázs segít megelőzni a sérüléseket azáltal, hogy javítja az izmok kondícióját. Mint más masszázsfajtáknak ennek hatása is a rendszerességében rejlik. 

Ha a merev izmok és hegszövetek kezeletlenül maradnak, sérülésekhez vezethetnek. A sportmasszázs ajánlott sérülések, valamint izomegyenlőtlenségek, testtartási problemák kezelésére. Ezenkívül segít megelőzni a sportsérüléseket, fokozza az izmok teljesítményét. 

A sportmasszázs fontos szerepet játszik minden sportoló életében, függetlenül attól, hogy sérült-e vagy sem.  Elengedhetetlen bizonyos sérülések kezelésében, valamint a jövőbeni sérülések elkerülésében.

TALP

masszázs

Talpmasszazs.jpg

A talpmasszázs más néven reflexológia egy ősi gyógymód, alapelve, hogy a test összes szerve energiacsatornákon keresztül össze van kötve. A masszázs ezeken a pontokon keresztül hat a test szerveire.

Az energiapályán keresztül, a lábon bizonyos pontok masszírozásával közvetlenül ingerelhetők vagy nyugtathatók a szervek. A megfelelő zónák masszírozásával nő a hozzárendelt szervek vérbősége, javul az anyagcseréje, a nyirok keringése, ezzel mozgósítja a szervezet öngyógyító erőit. 

 

A talp masszírozása megelőzésre, frissítésre, regenerálásra is alkalmas és erősíti az izomzatot. Növeli a teljesítő- és koncentrálóképességet. 

A talpmasszázs célja a közérzet javítása a test frissítése az elme relaxálása, amely az egészséges életműködés feltétele

 

A talp reflexzóna - masszázs sikeres, ősrégi módszer a betegségek megelőzésében és kiegészítő kezelésében. Így a talpmasszázs serkenti egyes szervek funkcióját, máshol viszont enyhíti a túlterhelést, segít az energiablokk feloldásában, a méregtelenítésben.

IRODA

masszázs

Irodamasszazs.jpg

Az irodamasszázs vagy más néven székmasszázs a fej, nyak, váll, kar, kéz, hát és a derék kezelését foglalja magába. Az irodamasszázs egy olyan gyógymasszázs technika amely javítja a vérellátást és vérkeringést.

Az irodamasszázs egy olyan ülőmasszázs fajta, amely jellemzői hogy a hátra, vállakra, nyakra és a karokra összpontosul. Az irodamasszázs ruhán keresztül történik, és nem igényel masszázsolajat.

 

A székmasszázsnak számos előnyei vannak. A kutatások azt mutatják, hogy a székmasszázs csökkentheti a szívfrekvenciát és a vérnyomást. Mindemellett számos más előnnyel is járhat, például javítja az alvást, csökkenti a stresszt, szorongást valamint az izomfeszültséget. Ezen kívül az irodamasszázs hatására fokozott immunitást valamint mozgási tartományt figyelhetünk meg. Továbbá izom-csontrendszeri fájdalomcsillapítást is eredményez.

ZSÍRBONTÓ FOGYASZTÓ

masszázs

A módszer lényege az, hogy a masszázs során a simogató mozdulatokkal, olyan mechanizmusokat indítani be a szervezetben, melyek elősegítik a fogyást.

UltrahangosZsirbontoKopollyel.jpg

A masszázs során a testnek olyan pontjait stimuláljuk, melyek összefüggésben állnak az éhségközponttal, és befolyásolják az anyagcserét. A kezelések hatására fokozatosan csökken a vendégek étvágya, ugyanakkor az anyagcsere is felgyorsul, így a felesleges anyagok gyorsabban távoznak a szervezetből. A kezelések során testünk alkalmazkodik ehhez a folyamathoz, ezért különösebb erőfeszítések nélkül, helyes táplálkozással megtartható a masszázzsal elért testsúly. Általában heti 1-2 kilogrammos súlycsökkenésre lehet számítani, de a kezelések hatékonyságát több tényező is befolyásolja.

Meghatározó a súlyfelesleg mértéke, illetve az, hogy mennyire kötöttek a zsírszövetek. Ahhoz, hogy a masszázs fogyasztó hatása érvényesüljön, többször is fel kell keresni a masszőrt, nem elegendő 1-2 alkalom. A beindító időszakban rendkívül fontos az intenzitás, ezért az első héten 4 alkalommal ajánlott kezelésre jönni, utána pedig heti 3-3 alkalommal, egészen addig, míg el nem érjük a kívánt testsúlyt. A változás már az első hét végén szemmel látható, a kúrát követően pedig kilóban és centiben is mérhető.