Keresés
  • Szekeres Bálint

Jótanácsok masszázs előtt

A legfontosabb tanácsok azoknak a masszázst terveznek és hamarosan felfekszenek a masszázs asztalra. Fontos hogy milyen kondicióban, vagy hogy éppen étkezés után mikor vágunk bele. Az is lényeges, hogy mikor érkezunk továbbá hogy tisztán és nyíltan komunikálunk a masszőrrel.Ne egyen előtte.

Gondoljon arra hogy közvetlen a kezelést megelőzően ne egyen. Jó pár órával a kezelés előtt egyen, különben kényelmetlenül érezheti magát jóllakottan gyomorra fekve a masszázspadon.


Ne túl korán, de ne is későn érkezzen.

Ideálisan legalább 10 perccel előbb de legkésőbb 5 perccel a kezelés megkezdése előtt érkezzen. Így a masszőrnek lesz ideje befejezni korábbi ügyfelét, és kényelmesen felkészülhet a következő kezelésre.


A kommunikáció kulcsfontosságú.

Fontos hogy kommunikáljon hogy a kezelés megfelelő legyen az Ön elvárásainak.

Ne felejtse el közölni a masszőrrel, hogy mik az elvárásai a kezeléséről, és azt is ha esetleg különleges segítségre van szüksége. így a masszőr személyre szabhatja a kezelést az Ön kívánságainak és igényeinek megfelelően.


Csak akkor menjen masszázsra ha edzésre is képes lenne.

Ha rosszul érzi magát akkor ne érdemes masszírozni. Ugyanabból az okból kifolyólag, hogy edzeni sem tanácsos ha fertőzése van a szervezetben, vagy betegnek és gyengének érzi magát, a masszázs sem ajánlott.


Fő a nyugalom.

Mivel a masszázs elősegíti a vérnyomás csökkenést és a kortizol szint csökkenését a vérben, a kezelés hatékonyabb lesz, ha már a kezelés megkezdése előtt lassít. Ugyanígy ajánlott még egy kicsit nyugodtabb tempóban folytatni hogy az huzamosabb ideig hasson a kezelés elhagyása után is.


Foglaljon új időt közvetlenül kezelés után.

Kutatási tanulmányok azt mutatják, hogy a rendszeres masszázs hosszú távú hatást gyakorol a jólétünkre, mivel avérben lévő ‘jó-hormonok’ szintje megnő és a stresszhormon kortizol szintje csökken. A rendszeresség ezért döntő tényező a masszázs hatásának lehető legjobb kihasználásához és az általános jólét növeléséhez.

57 megtekintés0 hozzászólás