Keresés
  • Szekeres Bálint

Masszázs a téli felfrissüléshez

Megérkezett a hideg idő. Szerencsére vannak trükkök amivel csökkentheti a megfázás veszélyét és a fertőzés kockázatát.
A masszázs terápia segíthet kiküszöbölni azokat a negatív hatásokat, amelyeket a hideg időjárás okoz testünkben. Az növeli a vérkeringést, ellazítja a feszes, merev izmokat és csökkenti a stresszt. A rendszeres masszázs az éjszakai alvásnál is segít és megelőzheti a megfázást. Továbbá a masszázs segít a szervezet öngyógyító rendszerének működésében is.


“Hideg ujjak, zsibbadt lábak,fáradt izmok, száraz bőr és téli lehangoltság. Minden, amit nem szeretünk a télen egy csinos kis csomagban. Megmentője a masszázs terápia.”

Íme az okok amiért télen el kell kényeztesse magát egy masszázzsal.


1. TÉLI LEHANGOLTSÁG

Érzelmi és szellemi wellnessre van szükségünk ahhoz, hogy egészségesek és stresszmentesek maradhassunk. A masszázs terápia csodálatos módja annak, hogy megmeneküljünk a téli sötétségből és fényessé varázsoljuk hangulatunkat. Mintha egy röpke vakációra mennénk a hétköznapi rutinból, és megfeledkeznénk a kinti hidegről. Az érintés ereje révén a masszázs növelheti a szerotonin és dopamin termelést a szorongás, depresszió és szezonális érzelmi zavarok csökkentése érdekében.


2. IMMUNRENDSZER ERŐSÍTÉS

A hidegben való tartózkodás által valóban meg lehet fázni. A jó hír, hogy a masszázsterápia immunerősítő. A masszázs terápia növeli a nyirok áramlását, amely leküzdi a fertőzéseket és a baktériumokat, növeli az immunrendszert a hideg téli hónapok és az influenza szezon alatt.


3. SZÁRAZ BŐR

A száraz téli levegő és a hideg szél gyorsan kiszáríthatja a bőrt. A masszázs terápia a száraz téli hónapokban javítja a bőr hidratálódását. A masszázs során felhasznált olajok és testápolók egészséges mennyiségű E-vitamint tartalmaznak, melyek a körkörös mozdulatok és enyhe dörzsölés révén köszönhetően jobban felszívódnak, így ápolják és hidratálják a bőrt.


4. HÓLAPÁTOLÁS

Hideg ujjak, zsibbadt lábak és fáradt izmok. Minden, amit nem szeretünk a télen egy csinos kis csomagban. A mély szöveti masszázs csökkenti a gyulladást és segít az izmok javításában. Pont egy masszázs az amire lapátolás után a deréknak, hátnak, vállaknak és az alkaroknak szüksége van.


5. VÉRKERINGÉS

Az alacsony hőmérséklet miatt az erek összehúzódnak, csökken a vérkeringés és megnő a vérnyomást. Ez számos kellemetlenséget, fájdalmat és ízületi gyulladást okozhat. A rendszeres masszázs fokozza a véráramlást, természetesen csökkenti a vérnyomást, növeli a testhőmérsékletet és javítja a szervezet működését.

100 megtekintés0 hozzászólás